28/06/2022

Goede wifi is van cruciaal belang bij recreanten

Vakantiegangers blijven maar wat graag bereikbaar tijdens hun vakantie. Bijna 90 procent vindt het belangrijk dat er wifi aanwezig is op de vakantiebestemming. Is uw vakantiepark of camping al wifi ingesteld op de huidige wensen van vakantiegangers? Gewoon wifi is tegenwoordig niet meer voldoende, het liefst moet de verbinding ook sterk zijn en de snelheid voldoende.

Interessante cijfers

Wanneer u geen wifi op uw camping of park hebt, is de kans groot dat u niet door de strenge selectie komt. Dit geldt zowel voor jonge gezinnen als voor de oudere doelgroep. 70 procent van de Nederlanders wil bereikbaar zijn voor hun collegas en 48 procent checkt updates van familie en vrienden tijdens hun vakantie.

Snelle wifi betekent extra inkomsten

Als recreatieondernemer ontvangt u meer gasten door de beschikbare wifiverbinding, het moet dan ook wel een sterke verbinding zijn. Veel vakantiegangers zijn gewend om thuis van een snelle internetverbinding gebruik te maken. Zij willen dus ook de mogelijkheid hebben om ook op hun vakantieadres te genieten van een filmpje met het hele gezin.

Opzetten of versneller van wifi-netwerk

Iedere camping of vakantiepark is anders, de wifi-oplossing dus ook. Om goed te kunnen beoordelen welke oplossing het beste bij u past is het aan te raden om hier een specialist naar te laten kijken. Bij het maken van een oplossing op maat wordt er onder andere gekeken naar de omgeving, het maximaal aantal gasten en op welke manier het internet wordt gebruikt.

Voordelen van glasvezel ten opzichte van coax

Glasvezel staat bekend om zijn snelle verbinding, waarbij de up- en downloadsnelheid gelijk is. Dit komt doordat de data verstuurd wordt via lichtsignalen. Bij coax wordt dit verstuurd via stroomimpulsen, hierdoor is de snelheid minder snel. Specialisten adviseren glasvezel ten opzichte van coax, omdat u dan klaar bent voor de toekomst en beschikking hebt over onbeperkte snelheid afgestemd op uw situatie.

Uw camping of vakantiepark ook wifi-proof maken? Neem contact op met Van Hees Communicatie Techniek via info@vanheescommunicatietechniek.nl

[bron: nieuws.nl]

volg ons op social media

Van Hees Infra Techniek

Neem contact op