01/04/2022

Ken het Bouwbesluit en kom niet voor onverwachte verrassingen te staan.

In het Bouwbesluit staat dat er vanaf 1 juli 2022 in alle bouwwerken in Nederland op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Dit geldt dus ook voor een vakantiewoning. Hoe zit dat nou precies? En hoe richt u dit zo goed mogelijk in voor uw park? In dit nieuwsitem leggen wij het u uit.

Voor wie gelden deze nieuwe regels?

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in alle woningen op iedere verdieping een rookmelder te hebben. Dit geldt voor alle bestaande woningen. Wanneer een vakantiewoning, chalet en stacaravan wordt verhuurd, dan is deze wet niet van toepassing. Wel raden we u aan om deze woningen ook te voorzien van een rookmelder. Dit om de veiligheid van uw gasten en uw eigen park te waarborgen.

Regels voor geschikte rookmelders

Koop niet te snel de eerste de beste rookmelder. Kies een rookmelder die aan de strenge regels van de overheid voldoet. Deze melders moeten voldoen aan de NEN-14604 en een CE-keurmerk hebben. Kies dus niet voor een rookmelder van vage merken of die erg goedkoop zijn. Bij rookmelders geldt, goedkoop is vaak duurkoop.

Maak het uzelf gemakkelijk

Koppel uw rookmelder aan het slimme managementsysteem Smart Resort. Met Smart Resort heeft u volledige controle over uw resort onder één knop. Met dit systeem weet uw precies wanneer de rookmelder een alarm geeft, de batterij leeg is of niet meer in bedrijf is.

Smart Resort

Smart Resort is een compleet monitoring & control systeem die u inzicht en controle geeft over de vakantiewoningen op uw resort met betrekking tot energieverbruik, temperatuur en lokale storingen en alarmen. Met het slimme systeem bespaart u eenvoudig op uw energiekosten en mankracht. Krijg direct een melding bij alarm of storing, regel de (maximale) temperatuur of schakel de energie volledig uit bij afwezigheid. De mogelijkheden met Smart Resort zijn oneindig en worden afgestemd op de behoefte en wensen van de resort verantwoordelijke.

Start nu ook met Smart Resort en bespaar kosten met één slim managementsysteem. Meer weten over Smart Resort of een vrijblijvend advies voor uw onderneming?

volg ons op social media

Van Hees Infra Techniek

Neem contact op