25/11/2022

Grip krijgen op jouw energierekening? Zo doe je dat!

De energieprijzen gaan momenteel door het dak, hier wil jij als recreatieondernemer natuurlijk niet de dupe van zijn. Energiemanagement is de oplossing om grip te houden op je energierekening. Control2Day heeft als doel om het ondernemen in de recreatiebranche makkelijker, duurzamer en veiliger te maken. Met die gedachten hebben ze energiemanagement voor drie verschillende soorten recreatie ontwikkeld, dat zijn: campings, vakantieparken en  jachthavens. Wij zijn officieel dealer van de slimme oplossingen van Control2Day.

 

Wat is energiemanagement

Met energiemanagement kan je tot wel 60% gaan besparen op jouw energierekening. Maar hoe gaat dit in zijn werk? In je eigen onlineomgeving, met de plattegrond van jouw recreatieterrein, kan jij op een specifieke plek een maximaal verbruik instellen. Ook kan je op afstand de verwarming en elektra regelen of volledig uitschakelen, bijvoorbeeld bij afwezigheid van de gasten.

Door het inzichtelijk maken van het verbruik op een specifieke plek kun je de gasten laten betalen voor het daadwerkelijke energieverbruik. Gasten betalen hierdoor een eerlijke prijs voor de energie die ze gebruiken en jij kan met een gerust hart je recreatieonderneming laten draaien. Jouw gasten zullen hierdoor ook bewuster omgaan met de energie.

 

Gemakkelijk overal te bedienen

De software van de energiemanagement producten te bedienen op alle apparaten en te koppelen met je eigen reserverings- en/of softwarepakket. De software is logisch en eenvoudig ingericht. Iedere medewerker zou met deze software kunnen werken. Het systeem maakt geen gebruik van het wifi-netwerk, hierdoor krijg je geen verlies in wifi-snelheid.

 

Energiemanagement voor campings

Smart Camping is het energiemanagementsysteem voor campings. Lees het energieverbruik uit in een periode en op een plek naar keuze en kies zelf hoeveel ampèrage je toestaat op een plek. Dit kan in stappen van 2A. Gaan gasten boven het maximale verbruik door bijvoorbeeld gebruik te maken van een airco, oude koelkast of het opladen van een elektrische auto? Laat ze betalen voor het extra verbruik. Sluipverbruik tackelen? Zet op de energie volledig uit op een campingplaats  wanneer er geen gasten aanwezig zijn.

 

Energiemanagement voor vakantiewoningen

Bespaar energiekosten én mankracht met Smart Resort. Één slim managementsysteem die jouw inzicht en controle geeft over de vakantiewoningen met betrekking tot elektra, gas, waterverbruik en lokale storingen. Krijg direct een melding bij bijvoorbeeld een actieve rookmelder, deurbewaking met storing of lekkage. Hierdoor weet je precies wat er speelt en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Regel eenvoudig in je eigen onlineomgeving de (maximale) temperatuur, of zet de elektra, gas en water volledig uit bij afwezigheid. De mogelijkheden met Smart Resort zijn oneindig en volledig naar wens en behoefte van jouw resort in te stellen.

Start ook met energiemanagement

Laat je adviseren over de mogelijkheden en wat het voor jouw recreatieonderneming kan betekenen. Neem hiervoor contact op met ons. De investering in energiemanagement wordt gegarandeerd terugverdiend, vaak al binnen een jaar. Meer informatie over de energiemanagement vind je terug op onze website.

volg ons op social media

Van Hees Infra Techniek

Neem contact op