Smart Camping
Onze diensten

Smart Camping

Niet langer zijn het enkel de luxe villa’s die voorzien worden van automatiseringsoplossingen om het comfort, de veiligheid én ook de duurzaamheid te verbeteren. Met de komst van “Smart Camping” worden de deuren naar voorgaande automatisering in de recreatiesector volledig open gezet zodat hier het voorbeeld van de woningbouw naadloos gevolgd kan worden..

Efficiency in de bedrijfsvoering door automatisering
Vanaf de receptie extra opties als het gebruik van een laadpaal vrijgeven, op afstand een gehele woning uit- of inschakelen of het uitdraaien van het kWh verbruik tijdens een verblijft; je kunt je voorstellen dat dergelijke mogelijkheden het in- en uitcheck proces bij de receptie in grote mate vereenvoudigen en versnellen. Alle handelingen die nu nog fysiek op locatie gecontroleerd en handmatig gecorrigeerd/uitgevoerd moeten worden kunnen vereenvoudigd worden door de mogelijkheden die Smart Camping biedt.

Monitoring, bijsturing en verduurzaming
Smart Camping biedt niet enkel voordelen in de bedrijfsvoering maar ook op het gebied van verdere verduurzaming van een recreatieterrein. Zo kan een beheerder met Smart Camping in één oogopslag het gebruik van alle aansluitingen op het park (en op de eigen plattegrond) zien en kan hierop geschakeld worden. Excessen kunnen op deze manier snel opgemerkt en verholpen worden: Smart Camping maakt het mogelijk om automatisch alles uit te zetten op het moment dat er uitgecheckt wordt zodat een vergeten lamp geen minuut langer dan nodig blijft branden. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden van Smart Camping.

Optimalisatie van het bedrijfsproces
Met Smart Camping is er op veel momenten winst te behalen: of het nu gaat over het optimaliseren van het comfort voor de vakantieganger, het inzichtelijker maken van het verbruik op het park, het efficiënter maken van processen of het verduurzamen van een recreatiebedrijf. De mogelijkheden zijn eindeloos en deze digitaliseren kan met recht een nieuwe fase binnen de sector genoemd worden.

Ons Smart Camping systeem
Smart Camping is gebaseerd op een webplatform. Dit heeft als voordeel dat er geen (aparte) server nodig is om de software te kunnen gebruiken. Tevens hoeft er hierdoor geen licentie, met bijbehorende kosten afgesloten, te worden voor iedere gebruiker en is het systeem vanaf iedere werkplek met Internet-aansluiting te benaderen. Smart Camping updates worden automatisch uitgevoerd waardoor gebruikers altijd beschikking hebben over de meeste actuele versie. Een ander voordeel is dat Smart Camping in het eigen systeem geïmplementeerd wordt en de eigen plattegrond de basis is van het systeem. Hierdoor is ieder systeem uniek en direct herkenbaar voor alle gebruikers.

Functionaliteiten van Smart Camping

  • Energieverbruik uitlezen en afrekenen per kWH;
    Deze optie maakt het afrekenen van een verbruiksperiode mogelijk.
  • Aan- uit zetten van de aansluiting;
    Met deze optie wordt oneigenlijk stroomgebruik voorkomen. De stroom op de plaats kan uitgezet worden wanneer er geen gasten staan. Ook kan hierdoor de stroom direct aangezet worden na het inchecken door de gast.
  • Schakelen op ampèrage;
    Met het systeem heeft de eigenaar de keuze in hoeveel stroom ze een gast willen geven. Bijvoorbeeld 6A, 10A of 16A. Dit kan in stappen van 2A ingesteld worden.

We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden van ons Smart Camping Concept. Ook hebben we een speciale website voor Smart Camping waar alles haarfijn op wordt uitgelegd!

Geïnteresseerd in onze diensten?

Wat we nog meer doen

Overige diensten

Van Hees Infra Techniek

Neem contact op